Tips inför din flytt

Nu när du har bestämt flyttdatum är det lika bra att boka så tidigt som möjligt den flyttfirma som ska hjälpa dig med allt kring flytten t.ex. packning, flytt och flyttstäd.  Vad gäller packningsmaterialet så rekommenderar vi er att använda professionellt emballage vilket du naturligtvis kan köpa/låna hos oss på Flyttfabriken. Man brukar räkna att en flyttkartong går åt en m², men det stämmer inte alltid och vi rekommenderar att få rådgivning från någon av våra erfarna medarbetare.

Om du har ej beställt packningen hos oss och tänker utföra denna själv, så har vi några tips som ska göra din packning så säker som möjligt:

  1. Samla ihop alla småsaker av större värden som smycken, bankböcker, värdehandlingar mm. Dessa saker tar du med i ditt eget handbagage under flyttdagen.
  2. Ta ned lösa hylldelar, stapla dem och linda med snöre eller helst med flyttejp eller sträckfilm.
  3. Rulla ihop mattor och bäddmadrasser och knyt om dem med snöre eller sträckfilm. Även andra långa föremål som skidor, gardinstänger m.m. kan buntas och snöras allt med sträckfilm.
  4. Fyll upp halva kartongen med böcker och resten med sängkläder kuddar eller dylikt. Fyll aldrig en kartong med bara böcker. Flyttkartonger ska inte väga för mycket eftersom en expressarbetare brukar bära två stycken åt gången. Blir kartongen tung så väljer expressarbetare att bära endast en, vilket förlänger processen och höjer kostnader.
  5. Porslin skall slås in i papper samt staplas på högkant med makulatur emellan. Glasen skall ställas vertikalt inslagna i makulatur. Tänk på att glasföremål som är väldigt känsliga och tunna bör läggas top load.

Flyttanmälan till Skatteverket

Man måste anmäla flyttning till Skatteverket. När du anmält flyttning blir du folkbokförd på den nya adressen. Var du är folkbokförd har bland annat betydelse för i vilken kommun du ska betala din skatt och var du får rösta.

Du kan anmäla din flyttning direkt till Skatteverket på två sätt

  • via e-tjänsten Flyttanmälan. Tjänsten kräver e‑legitimation
  • på pappersblankett, SKV 7845, som du skickar till Skatteverkets inläsningscentral FE 2001 205 76 Malmö.

Det kostar ingenting att anmäla flyttning.

Anmäla Flyttning