5 tips till dig som ska flytta ett akvarium

av | apr 19, 2021 | Kunskapsbank

I samband med en flytt är det inte enbart möbler och inredning som ska följa med till den nya bostaden. Har du fiskar behöver även akvariet emballeras och flyttas. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips till dig som ska flytta ett akvarium!

 

Så gör du för att flytta ett akvarium

Akvarium är både tunga och otympliga samtidigt som de är väldigt känsliga mot slag och stötar. Något som gör att de kan vara väldigt utmanande att flytta. För att underlätta denna uppgift har vi därför sammanställt en handfull tips till dig som ska flytta ett akvarium:

 

1. Töm och rengör akvariet 

Det allra första du bör göra är att tömma och rengöra akvariet. Fiskarna bör inte vara kvar i akvariet under flytten i och med att glaset riskerar att spricka.

 

2. Emballera ordentligt 

När du väl har tömt och rengjort akvariet är det dags att emballera det. Något som enklast görs med bubbelplast. Linda flera lager bubbelplast runt hela akvariet och överväg att använda skumgummilister i hörnen.

 

3. Märk upp utsidan

Förutom att emballera akvariet ordentligt bör du även märka upp utsidan med exempelvis ”hanteras varsamt” eller någon annan liknande text, så att de som ska flytta föremålet vet att de ska vara extra försiktiga. Tänk på att texten bör vara tydlig och synas både ovanifrån samt på sidorna!

 

4. Bär försiktigt

Som vi varit inne på tidigare är akvarium både tunga, otympliga och ömtåliga. Det gäller därför att man är väldigt försiktigt när man ska lyfta och förflytta det.

I och med att akvarierna väger så pass mycket är det också viktigt att man lyfter på att ergonomiskt sätt, så att man inte skadar sig. Mer information om hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel om lyftteknik. 

 

5. Var noggrann vid transport

Sist men inte minst gäller det att man är försiktig och noggrann vid transporten. Se till att akvariet står tryggt och stabilt, att det är fastspänt samt att ingenting placeras ovanpå det.

 

Överlåt din flytt till oss 

Om du önskar professionell hjälp med din flytt, kan du med fördel vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig gärna och har såväl möbelmonterare och packmästare som expressarbetare, chaufförer och lastbilar till vårt förfogande. Allt för att kunna erbjuda dig professionell flytthjälp i den utsträckning du önskar!

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.