Flytthjälp Stockholm

Vi erbjuder effektiv flytthjälp

Ända sedan starten 2008 har vi på Flyttfabriken bistått tusentals företag och privatpersoner med flytthjälp. Synonymt för våra uppdrag är att de genomsyras av effektivitet och professionalitet genom hela processen, från början till slut.
En flytt kan vara ett stort projekt. Speciellt om man samtidigt ska hinna med det vardagliga livet med jobb, hämtning/lämning på dagis och allt som hör livet till. Istället för att behöva tänka på att boka transport, köpa flyttlådor, ringa vänner som kan agera ” flytthjälp ”, så kan Flyttfabrikens personal bistå med professionell hjälp och se till att hela processen går smidigt.
Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogandet. Med vår flytthjälp får du tid över till annat!
Hos oss kan du dessutom låna 50 kartonger till din flytt under två veckor utan extra kostnad. Självklart kan du också köpa material som kartonger, packpapper och bubbelplast till din flytt.

Vi finns, där du finns!

När du vänder dig till oss behöver du inte fundera på vilka områden vi verkar inom. Vi erbjuder professionell flytthjälp i hela Stockholm med omnejd, från norr till söder. På så sätt får du en yrkesmässig och flexibel helhetslösning, oavsett hur långt eller kort som du planerar att flytta. Vi finns, där du finns!

Erfaren personal och rätt utrustning

När du väljer att överlåta arbetet till oss är du i trygga händer. Alla som jobbar hos oss har nämligen lång erfarenhet av branschen och otaliga uppdrag i backspegeln. Dessutom har de tillgång till den rätta utrustningen och klarar därför alla typer av uppdrag och lyft, oavsett storlek.
Flyttfabriken har givetvis trafik- och ansvarsförsäkring samt trafiktillstånd. Vi lägger också stor vikt vid miljön och låter därför vårt miljöarbete genomsyra allt vi gör. Som exempel ser vi till att endast använda återvinningsbart packmaterial, återanvända allt material, köra fordon som är drivs med miljöklassat drivmedel, endast serva bilen på verkstäder som har ett genomarbetat återvinningsschema för bortforsling av farligt avfall, följa miljöbalkens regelverk samt internutbilda våra medarbetare för ett bättre miljötänk.

Flyttfabriken – när du behöver flytthjälp i Stockholm

När du behöver hjälp att flytta, tänk Flyttfabriken! Låt oss vara ditt förstahandsval när du behöver flytthjälp i Stockholm. Vi erbjuder professionell och effektiv hjälp till konkurrenskraftiga priser. Med oss blir flytten smidigare och du får mer tid över till annat.
För oss är det viktigt att du vet vad allt kommer att kosta. Därför erbjuder vi tydliga priser, utan några dolda avgifter!
Nedanför hittar du en komplett prislista för våra tjänster och du är också varmt välkommen att skicka en offertförfrågan till oss.

Pianoflytt

Piano eller flygel är ett tungt och känsligt musikinstrument som kräver styrka, ömhet samt rätt utrustning vid transport. Det finns även en mängd risker vid transport av flygel eller piano, instrumentet bli skadat och ostämt, det är också stor risk för olycksfall vid hantering tunga föremål. Dessutom kan golv och väggar i fastigheten bli skadade, vilket medför höga renoveringskostnader. Vi avråder dig från att utföra pianoflytt på egen hand eller allt anlita en oseriös flyttfirma. Vi på Flyttfabriken har erfarenhet, kunskap och de rätta redskapen för att utföra av flygel- och pianotransporter. Vi har även försäkringar som täcker eventuella skador. Tveka inte att boka din flygel eller pianoflytt genom oss!
 • Priser Flytthjälp - Privat

  Efter RUT
  MegaBil (45 m³) + chaufför 850:-/timme
  MegaBil (45 m³) + 2 man 1060:-/timme
  MegaBil (45 m³) + 3 man 1270:-/timme
  StorBil (27 m³) + chaufför 750:-/timme
  StorBil (27 m³) + 2 man 960:-/timme
  StorBil (27 m³) + 3 man 1170:-/timme
  MellanBil (17 m³) + chaufför 650:-/timme
  MellanBil (17 m³) + 2 man 860:-/timme
  MellanBil (17 m³) + 3 man 1070:-/timme
  Möbelmontör 210:-/timme
  Packmästare 210:-/timme
  Expressarbetare 210:-/timme
  Servicebil 400:-/dygn

  Pianoflytt

  Pianoflytt från 3300:-

  Priset ovan gäller flytt kring Storstockholm där pianots vikt ej överskrider 150kg. Max tre trappor får finnas på respektive adress (hämtning/lämning).

  OBS! För flytt av ett piano som sker i samband med ordinarie flytthjälp debiteras endast 1000:-

  Om du önskar andra prisuppgifter är du välkommen att kontakta oss!

  Flyttstädning i Stockholm

  Flyttstädning 0-39 m² 1 400:- efter RUT
  Flyttstädning 40-100 m² 35:-/m² efter RUT
  Flyttstädning 100 > m² 30:-/m² efter RUT
  Grovstäd 420:-/man och timme
  Finstäd 420:-/man och timme
  Servicebil 400:-/dygn

  Magasinering

  1m³ 105:-/månad (Låst & larmat varmlager)

  Försäljning av flyttmaterial

  Flyttlåda ny 30:-/låda
  Flyttlåda begagnad 20:-/låda
  Garderob ny 250:-
  Garderob begagnad 190:-
  Packpapper bunt 340:-/bunt (10 kilo)
  Bubbelplast (1x20m) 450:-/rulle

  Utlåning av flyttlådor och garderober är gratis. Avgift om 520:- (efter RUT) tillkommer vid hämtning resp. lämning.

  Helger och röda dagar tillkommer 50% på ordinarie priser. Vardagar efter kl. 18:00 tillkommer 25% på ordinarie pris.

  Alla priser är inklusive moms.

  Kvadratmeterpriset för flyttstädning inkluderar ej städmaterial. För bostäder upp till 39 m² kostar städmaterialet 50:-, för bostäder större än 40 m² är det 100:-.

 • Tips inför din flytt

  Nu när du har bestämt flyttdatum är det bra att så tidigt som möjligt, boka flyttfirma som ska hjälpa dig med t.ex. packning, flytt och flyttstäd. Vad gäller packningsmaterialet så rekommenderar vi dig att använda professionellt emballage, vilket du naturligtvis kan köpa/låna hos oss på Flyttfabriken. Man brukar räkna en flyttkartong per m², men det stämmer inte alltid och vi rekommenderar att få rådgivning från någon av våra erfarna medarbetare.

  Om du inte har beställt packning av oss utan tänker utföra den själv, så har vi några tips som ska göra din packning så säker som möjligt:

  1. Samla ihop småsaker av större värden som smycken, bankböcker, värdehandlingar mm. Dessa saker tar du med i ditt eget handbagage under flyttdagen.
  2. Ta ned lösa hylldelar, stapla dem och linda med snöre eller helst med flyttejp eller sträckfilm.
  3. Rulla ihop mattor och bäddmadrasser och knyt om dem med snöre eller sträckfilm. Även andra långa föremål som skidor, gardinstänger mm kan buntas och snöras med sträckfilm.
  4. Fyll upp halva kartongen med böcker och resten med sängkläder, kuddar eller dylikt. Fyll aldrig en kartong med bara böcker. Flyttkartonger ska inte väga för mycket eftersom en expressarbetare brukar bära två stycken åt gången. Blir kartongen tung så väljer expressarbetare att bära endast en, vilket förlänger processen och höjer flytt kostnad.
  5. Porslin skall slås in i papper samt staplas på högkant med makulatur emellan. Glasen skall ställas vertikalt inslagna i makulatur. Tänk på att glasföremål som är väldigt känsliga och tunna bör läggas top load.

  Flyttanmälan till Skatteverket

  Man måste anmäla flyttning till Skatteverket. När du anmält flyttning blir du folkbokförd på den nya adressen. Var du är folkbokförd har bland annat betydelse för i vilken kommun du betalar skatt och var du får rösta.

  Du kan anmäla din flyttning direkt till Skatteverket på två sätt

  • via e-tjänsten Flyttanmälan. Tjänsten kräver e‑legitimation
  • på pappersblankett, SKV 7845, som du skickar till Skatteverkets inläsningscentral FE 2001 205 76 Malmö.

  Det kostar ingenting att anmäla flyttning. Anmäla Flyttning

Kontakta oss


Adress: Engelbrektsgatan 9
114 32 Stockholm
Telefon: 08-51 51 00 99
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OBS! Materialhämtning sker från produktionsanläggning.

Kontorets öppettider

mån: 08:00–17:00
tis: 08:00–17:00
ons: 08:00–17:00
tors: 08:00–17:00
fre: 08:00–17:00
lör: Stängt
sön: Stängt
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Copyright 2019 ©