5 tips för en lyckad kassaskåpsflytt

Att flytta ett kassaskåp är inte den lättaste av uppgift. Inte minst om vi pratar om ett större skåp som väger hundratals kilo. Med det sagt så tänkte vi i denna artikel dela med oss av fem tips för en lyckad kassaskåpsflytt samt berätta mer om hur vi på Flyttfabriken kan hjälpa dig.

Så lyckas du flytta ett kassaskåp själv

Kassaskåp väger oftast hundratals kilo. Som om detta inte vore nog är de många gånger stora och otympliga, vilket gör dem ännu svårare att flytta. Med rätt förberedelser, redskap och teknik är det däremot möjligt att genomföra en kassaskåpsflytt på egen hand. Nedanför hittar du våra bästa tips för att lyckas med detta:

1. Se till att det är fritt fram

Det första du bör göra är att städa undan i det rum som skåpet står i samt i de utrymmen som det ska bäras igenom. När du bär på ett kassaskåp som väger hundratals kilo vill du inte snubbla på någonting som är i vägen, tappa skåpet och i värsta fall skada dig själv och din bostad. Ska skåpet flyttas till en ny plats? Se då till att städa undan även där.

2. Säkerställ att skåpet kan bäras den tänkta vägen

Nästa steg i förberedelserna är att kontrollera så att skåpet kan bäras den tänkte vägen. Kontrollera så att dörrkarmarna är tillräckligt breda, att det inte är några trappor som är för branta eller några krön som är för snäva.

3. Se till att vara tillräckligt många

Därefter vill du ringa några av dina starkaste vänner. Att flytta ett kassaskåp på hundratals kilo är ingenting man gör på egen hand. Vi rekommenderar att man är åtminstone 2–3 personer. Beroende på skåpets vikt kan man däremot behöva vara ännu fler.

4. Överväg att använda redskap

Att lyfta flera hundra kilo innebär stora risker. Även för den mest vältränade kan risken för att skada sig vara stor. En rekommendation är därför att ta hjälp av redskap som underlättar lyftet och flytten. Lämpliga redskap kan vara en säckkärra/pirra, förutsätt att skåpet får plats på en sådan. Då slipper ni även lyfta lika mycket, utan kan istället rulla skåpet. Kan inte en pirra användas rekommenderar vi att ni investerar i bärselar.

5. Ta det försiktigt

Sist men inte minst rekommenderar vi er att ta det försiktigt. Stressa inte, utan ta ett steg i taget. Stanna även och ta pauser då och då. Det sista ni vill göra är att stressa så pass mycket att någon blir trött eller tappar koncentrationen, vilket kan leda till att skåpet åker i backen och någon skadar sig.

Överlåt kassaskåpsflytten till Flyttfabriken

Om du vill slippa kånka hundratals kilo och allt vad det innebär, kan du istället överlåta kassaskåpsflytten till oss på Flyttfabriken. Vi har många års erfarenhet av tunga lyft och vi besitter den kompetens och de redskap som behövs för ett lyckat arbete. Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri offertförfrågan.

Kontakta oss


Adress: Engelbrektsgatan 9
114 32 Stockholm
Telefon: 08-51 51 00 99
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OBS! Materialhämtning sker från produktionsanläggning.

Kontorets öppettider

mån: 08:00–17:00
tis: 08:00–17:00
ons: 08:00–17:00
tors: 08:00–17:00
fre: 08:00–17:00
lör: Stängt
sön: Stängt
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Copyright 2019 ©