5 tips när du ska flytta tunga föremål

Att flytta tunga föremål kan vara utmanande. Inte minst om man ska ge sig på den uppgiften på egen hand. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av fem tips när du ska flytta tunga föremål samt berätta mer om hur vi på Flyttfabriken kan hjälpa dig med detta!

Att tänka på när du ska flytta tunga föremål

Som tidigare nämnts kan det vara mycket utmanande att flytta tunga föremål på egen hand. Förutom att de väger mycket kan de också vara otympliga, vilket gör dem svåra att greppa och lyfta på ett säkert sätt.

Utöver detta så finns det också en överhängande chans att du antingen skadar de föremål som ska flyttas, lokalerna som de står i eller, i värsta fall, dig själv. Nedanför följer därför våra bästa tips till dig som ska flytta tunga föremål:

1. Säkerställ att det inte finns några hinder

Först och främst rekommenderar vi dig att säkerställa att det är fritt fram i bostaden. Med andra ord att det inte finns någonting som är i vägen. Om det tunga föremålet ska flyttas till en annan plats bör du även säkerställa att det är fritt fram även där.

2. Överväg om föremålet behöver emballeras

En del föremål är väldigt ömtåliga och kan därför behöva emballeras innan de flyttas. Fundera därför på om så är fallet med ditt föremål.

3. Se till att vara tillräckligt många

Vad anser vara ett tungt föremål kan ju såklart variera från person till person. Ska du däremot flytta någonting som väger hundratals kilo så gäller det att ta hjälp av några starka vänner. Vi rekommenderar att man är minst 2–4 personer, beroende på vad föremålet väger.

4. Överväg att använda rätt redskap

Om föremålet i fråga väger hundratals kilo kan det däremot vara nödvändigt att ta till ytterligare redskap. Det kan handla om en pirra, en bärsele eller något annat redskap som underlättar lyft och flytt.

5. Lyft ergonomiskt

Har du och dina kamrater bestämt er för att lyfta det tunga föremålet är det viktigt att ni lyfter det på ett ergonomiskt sätt. Gör ni inte detta riskerar ni att skada rygg, nacke, axlar eller andra kroppsdelar. När man lyfter så bör man tänka på att ”lyfta med benen”. Försök alltid att hålla ryggen rak, greppa föremålet med lätt böjda armar och sedan lyfta försiktigt, fortfarande med ryggen helt rak.

Överlåt flytten till Flyttfabriken

Att flytta tunga föremål på egen hand är ingenting vi rekommenderar. Risken att du skadar föremålet, bostaden eller dig själv är alldeles för stor. Ett bättre alternativ är att överlåta arbetet till en erfaren flyttfirma som har den erfarenhet och de redskap som krävs.

Vi på Flyttfabriken hjälper dig gärna med tunga lyft och flyttar. Genom åren har vi hjälpt tusentals stockholmare som varit mycket nöjda med vårt arbete. Det är också därför som vi har det höga betyget 4.8/5 på Sveriges största jämförelsesajt, Reco.

Om du också önskar hjälp med flytten är du varmt välkommen att skicka oss en offertförfrågan eller också kontakta oss om du har några funderingar. Varmt välkommen!

Kontakta oss


Adress: Engelbrektsgatan 9
114 32 Stockholm
Telefon: 08-51 51 00 99
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OBS! Materialhämtning sker från produktionsanläggning.

Kontorets öppettider

mån: 08:00–17:00
tis: 08:00–17:00
ons: 08:00–17:00
tors: 08:00–17:00
fre: 08:00–17:00
lör: Stängt
sön: Stängt
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Copyright 2019 ©