Packtips vid flytt – 9 tips när du ska flyttpacka

Det finns mycket att tänka på i samband med en flytt. Genom att tänka till en extra gång och flyttpacka effektivt kan du spara både tid och energi. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa packtips i samband med en flytt!

9 smarta packtips för flytten

Genom att tänka till och packa smart kan du spara både tid och energi, samtidigt som det hjälper dig att hålla bohaget i bra skick under transporten. Nedan följer våra bästa packtips:

1. Införskaffa förpackningsmaterial

Ett bra tips för att lyckas med flytten är att införskaffa allt nödvändigt förpackningsmaterial i god tid innan. På så sätt kan du vara säker på att du har allt material som krävs för att packa ner sakerna på ett korrekt och säkert sätt. Det kommer också medföra att du kommer att spara en hel del tid när det väl är dags att påbörja packningen.

Så, vilka material behöver man då? Nedanför hittar du en lista på det mest nödvändigaste:

• Packpapper

• Tejp

• Tuschpennor

• Flyttkartonger (när du låter oss sköta din flytt får du låna kartonger helt kostnadsfritt)

Packpapper behövs för att kunna emballera ömtåliga föremål. Tejp och tuschpennor behövs för att kunna märka kartongerna. Och ja, kartongernas syfte förstår du säkerligen.

2. Rensa bland gamla ägodelar

Något annat du kan göra innan du påbörjar packningen är att rensa bland gamla ägodelar. De allra flesta som flyttar har nämligen en hel del saker som man inte längre vill ha eller behöver. Nu är således en utmärkt tid att rensa bort dessa. Dessutom gör det att du kommer få mindre saker att packa.

3. Börja flyttpacka i tid

Ett vanligt misstag är att man väntar med packningen in i det sista. Något som bara ställer till med problem eftersom man tenderar att bli stressad och slarva med packningen. Börja istället packa i god tid innan flytten och du lär märka att allt kommer gå smidigare!

Vi rekommenderar dig att börja packa två veckor innan du ska flytta.

4. Planera och var strukturerad

Förutom att börja packa i tid, kan det också vara behjälpligt att planera och vara strukturerad med packningen. Här brukar det vara bra att packa ner ett rum i taget och även tänka efter i vilken ordning det ska göras.

Du vill exempelvis inte packa ner hygienartiklar från badrummet tre veckor innan flytten. Börja istället med prydnadssaker, mattor, föremål från förrådsutrymmen och andra saker som du inte behöver använda fram tills du flyttar.

5. Packa och emballera rätt

När du väl ska börja packa ned ditt bohag är det viktigt att packa och emballera rätt. Tänk exempelvis på hur du packar ned tallrikar, glas och porslin i flyttkartongerna. Tallrikar ska exempelvis packas ned en och en, inlindade i två lager papper. Stapla sedan tallrikarna vertikalt i lådan för att nyttja utrymmet på bästa sätt.

Vinglas och annat känsligt porslin bör även dem packas ned var för sig, inlindade i två lager papper. Eftersom de är sköra placeras dem högst upp i kartongen, exempelvis på tallrikarna. Ytterligare ett tips är att lägga några hopskrynklade packpapper i kartongens botten, för att därigenom ge ännu mer dämpning.

6. Packa ömtåliga saker var för sig

Som nämnts ovan bör du alltid tänka på att packa ömtåliga saker tillsammans, var för sig. Förutom tallrikar, glas och porslin från köket kan det finnas andra ömtåliga föremål som bör packas separat. Det kan exempelvis handla om lampor, glasprydnader eller liknande.

7. Packa inte för tungt

Ett vanligt misstag som många gör är att man packar för tungt. Det gäller inte minst när man packar tungt porslin såsom tallrikar, kastruller och liknande. Om du packar för tungt kommer det dels medföra att kartongerna blir svåra att lyfta och hantera, samtidigt som det ökar risken för att botten på dessa ska ge vika. Och det vill man såklart inte!

8. Utnyttja utrymmet på bästa sätt

Du har säkerligen många föremål som är stora och ihåliga. Det kan handla om allt ifrån vaser till skor och allt däremellan. För att få med dig så mycket som möjligt och utnyttja utrymmet på bästa sätt, kan du med fördel fylla ihåliga vrår med andra föremål. Gärna sådant som inte väger så mycket, exempelvis kläder.

5´9. Märk upp kartongerna

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa dig om att märka upp flyttkartongerna. Märk dem med rum och innehåll. På så sätt blir det väldigt enkelt att veta vart kartongerna ska placeras i den nya bostaden, samtidigt som det går snabbare att packa upp.

När du väljer att överlåta din flytt till oss på Flyttfabriken får du, som tidigare nämnts, låna flyttkartonger av oss. Eftersom vi återanvänder samtliga av våra kartonger, främst för att göra minsta möjliga miljöpåverkan, kan det finnas markeringar från tidigare uppdrag. Dessa stryks då över och byts ut med era egna etiketter. Tänk på att märkningen ska göras på en speciell plats på kortsidan av kartongen. På så sätt är markeringarna alltid synliga genom hela flyttprocessen.

Där har du det – våra nio bästa packtips i samband med flytt. Förhoppningsvis hjälper dem dig att förenkla och effektivisera din packning!

Överlåt flytten till Flyttfabriken

Om du önskar hjälp med din flytt är du varmt välkommen att vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss


Adress: Engelbrektsgatan 9
114 32 Stockholm
Telefon: 08-51 51 00 99
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OBS! Materialhämtning sker från produktionsanläggning.

Kontorets öppettider

mån: 08:00–17:00
tis: 08:00–17:00
ons: 08:00–17:00
tors: 08:00–17:00
fre: 08:00–17:00
lör: Stängt
sön: Stängt
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Copyright 2019 ©