5 tips när du ska tömma förråd

av | feb 8, 2021 | Kunskapsbank

Förrådet är en av de platser som gemene man drar sig från att städa och tömma. Vanligtvis är det inte förens man ska flytta till en ny bostad som man verkligen tar tag i förrådsutrymmet. Vi tänkte därför dela med oss av fem tips till dig som ska tömma ett förråd i samband med en flytt!

 

Effektivisera förrådstömningen med dessa tips 

Som nämnts inledningsvis är det många som drar sig från att tömma och rensa upp i förrådet. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att det är ett utrymme som inte syns och därav blir en naturlig plats att samla prylar som ”kan vara bra att ha någon i framtiden”. 

Baksidan med detta är att förrådet snabbt fylls upp till brädden och inte tas om hand om förens det är dags att flytta. Därav tänkte vi dela med oss av en handfull tips som effektiviserar förrådstömning:

 

1. Hyr ett släp

Innan du börjar tömma ditt förråd bör du hyra ett släp. På så sätt tvingar du dig själv att ta tag i uppgiften!

 

2. Gör dig av med saker

Trots att det står ett släp på gården så kan det däremot vara svårt att göra sig av med saker. Här gäller det att ha stor självdisciplin och fokusera på att tömma, inte på att organisera. Undvik att göra ”kanske-högar”. Om du tillåter dig själv att göra detta tenderar de snabbt att växa sig större än ”kasta-högen”.

 

3. Var två stycken

Som vi varit inne på här ovanför så är man oftast själv sin egna värsta fiende. Tömmer man förrådet själv så är det väldigt lätt hänt att man slutar fokusera på huvuduppgiften – att tömma – och istället lägger fokus på att organisera i kanske- och ”kan vara bra att ha-högar”.

Ett bra tips är därför att vara två stycken. Gärna att man tar hjälp av någon som har en annan inställning än en själv och verkligen kan göra sig av med saker och ting.

 

4. Skaffa ett mindre förråd

Ytterligare ett tips är att skaffa en mindre förrådsyta i ditt nya hem. På så sätt tvingas du att göra dig av med fler prylar!

 

5. Försök att genomföra tömningen på en dag 

Sist men inte minst vill vi rekommendera dig att försök genomföra förrådstömningen på en dag. Sprider du ut uppgiften över flera dagar är chansen större att ligger sömnlös och funderar över vilka saker du bör spara.

 

Överlåt flytten till oss

När du väl är klar med tömningen och står där med ett bohag som ska flyttas till ett nytt ställe, kan du med fördel vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi erbjuder dig professionell flytthjälp inom hela Stockholm! 

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.